Terapia la salină

Calităţile terapeutice ale aerului din saline se datorează în mare parte aerosolilor. Aceştia sunt particule foarte fine de minerale cu efect curativ, care plutesc în aer, fiind uşor de inhalat. Sursa aerosolilor din saline sunt chiar pereţii de sare ai peşterilor.

Inhalarea lor tratează o serie întreagă de probleme produse de stres, precum tulburările de somn şi anxietatea. Specialiştii spun că este necesară o cură de minimum două săptămâni pe an pentru ca tratamentul să fie eficient, iar rezultatele să se menţină pentru lung timp.

Recomandată astmaticilor

Tratamentul în saline este foarte bun pentru cei cu astm, inclusiv pentru copiii care suferă de această boală. Mersul la saline poate scădea frecvenţa crizelor în timpul cărora pacientul simte că se sufocă.

Aceste crize survin pe fondul inflamaţiilor de la nivelul căilor respiratorii, care se îngustează şi produc senzaţia de lipsă de aer. Aerosolii din interiorul salinelor sunt formaţi în special din ioni de sodiu care, atunci când sunt inhalaţi, calmează inflamaţiile şi contribuie la refacerea mucoaselor căilor respiratorii. Totuşi, specialiştii avertizează că acest tip de terapie nu poate înlocui tratamentul clasic pentru astm.

Sursa: clicksanatate.ro

Tagged with: